top of page
  • arena

Sapadere Kanyonu

Alanya'da bulunan Sapadere Kanyonu şehir merkezine 45,1 km uzaklıkta olup yolculuk yaklaşık 59 dakika civarında sürmektedir. Sapadere Kanyonu yoluda en az kanyonun kendi kadar etkileyici ve güzel manzaralara sahiptir. Sapadere Kanyonuna giderken Torosların kalbine seyahat ettiğiniz hissine kapılırsınız. Buda yolculuğunuzu sıkıcı olmaktan çıkarmaktadır.

Sapadere Kanyonuna ulaşım özel turlar ve özel araçlarla sağlanmaktadır. Tarifeli sefer yoktur. Demirtaş beldesi ise kanyona 15 km mesafede olup kanyona ulaşım sağlamaktadır.

Sapadere Kanyonu' nu bu günkü haline getiren kişi Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan' dır. 2008 yılında Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ve Sapadere Köyü Muhtarlığı ile birlikte bu doğa harikası alanı düzenleyerek Türk Turizminin hizmetine sunmuştur. Kanyon içinde yürüyüş yolunun sonunda yer alan şelale ile doğal havuz resim çekmek veya çektirmek için en güzel noktalardan biri.

750 metre uzunluğundaki kanyonun girişinde aracınız rahatlıkla park edebileceğiniz bir alan, yapay göletler, tek bir lokanta, piknik alanı ve hediyelik eşya satış yeri vardır. Giriş ücretlidir.





44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page